Coronavirus

Strikte maatregelen voor de uitvaartsector vanaf 1 juli 2020

. Bespreking/regelen uitvaart: Deze vinden vooral plaats telefonisch en via mail, enkel details die dit vereisen kunnen nog op ons kantoor met een maximum van 3 nabestaanden besproken worden.

. Groeten overledene: In het mortuarium of rouwcentrum is mogelijk enkel na telefonische afspraak en met respect voor de geldende “fysical distancing”.

. Thuisopbaring zijn enkel mogelijk dat covid besmetting absoluut is uitgesloten, hygiëne en “social distancing”  moeten worden gerespecteerd, doch oordeelt de overheid deze optie blijft af te raden.

. Uitvaartdiensten: Kunnen bijgewoond worden door 200 genodigden, maar hier geldt ook dat we de afstandsregel dienen te respecteren van 1,5 meter tussen de personen,

met andere woorden het werkelijke aantal personen zal in de praktijk altijd lager liggen dan de vooropgestelde 200 genodigden, dit is echt afhankelijk van het aantal beschikbare vierkante meters.

. Tijdens deze plechtigheden: Geen fysiek contact tijdens het condoleren, uw medeleven betuigen aan elkaar kan mondeling of door een hoofdbuiging met je hand op het hart.

Kist of urne wordt niet aangeraakt ook daar getuigen we ons respect door een hoofdbuiging, het dragen van een mondmasker is verplicht.

. vanaf 1 juli mogen koffietafels tot een maximum van 50 personen, tafels verdeeld in bubbels en afstandsregel dient gerespecteerd te worden.